MySQL8 este acum disponibil

Suntem bucuroși să anunțăm că am adăugat suport pentru MySQL 8 și phpMyAdmin în toate abonamentele de Windows Web Hosting.

Unul dintre avantajele abonamentelor de Windows Web Hosting este faptul că developerii de aplicații .NET pot consuma baze de date MySQL/MariaDB sau Microsoft SQL în cadrul aceluiași abonament.

Se pot crea baze de date MySQL 8 și am adăugat suport pentru phpMyAdmin 5.2.0 care este o unealtă cu ajutorul căreia se pot efectua multiple operațiuni la baze de date MySQL și MariaDB.

MySQL 8 aduce multiple îmbunătățiri de performanță și securitate precum: Common Table Expressions, regexp, funcții de windows, Invisible Indexes, Encryption of Undo and Redo log etc.

phpMyAdmin este disponibil prin HTTP/3 care funcționează cu QUIC, nu cu TCP/IP, QUIC înlocuind protocoalele anterioare (HTTP/2) asigurând o conexiune mult mai securizată și făcând procesul de “handshake” mult mai rapid.

Bazele de date din cadrul abonamentelor Windows Web Hosting pot fi accesate și remote ceea ce oferă un confort și o libertate sporită developerilor.

În cazul în care folosești WordPress, migrarea bazei de date de la MySQL 5 la MySQL 8 te va ajuta cu WordPress Site Health unde problemele legate de versiune veche a serverului de baze de date nu vor mai fi semnalate.

Vă recomandăm însă instalarea si utilizarea Health Check & Troubleshooting deoarece vă identifică probleme comune și vă ajută să remediați conflictele dintre temă și plugin-uri.

Site Health Status Plugin

În cazul în care aveți nevoie de ajutor pentru migrarea bazei de date de la MySQL 5 la MySQL 8 vă rugăm să deschideți un tichet de asistență de la: https://my.livehosting.ro/ticket-new.html