Situatia internetului in Timisoara

August 28, 2010

Ma suna azi cineva, era un austriac ce vorbea germana si engleza.

El: – Nu va suparati, am auzit de voi de la un partener care are un server colocat la dumneavoastra, va rog frumos sa imi recomandati la ce provider de internet sa apelez in afara de RDS si UPC pentru o legatura de internet rapida si stabila pentru birourile mele din Timisoara.
Avand experiente multe si triste atat cu RDS cat si cu UPC precum si cu altii (Combridge, NewCom) in Timisoara in cei 4 ani de activitate din pacate nu i-am putut recomanda nimic.

Toti au problemele lor.

RDS – Daca ai semnat un contract cu RDS, pentru a renunta la ei trebuie sa iti iei tratament medical deoarece sunt ca raia. Nu poti sa scapi de ei sub nici o forma decat cu multe drumuri, hartii, cereri, confirmari, etc. Suport-ul tehnic (business) pentru companii lasa foarte mult de dorit. Foarte multi prieteni de-ai mei au lucrat in RDS iar povestirile lor de la bere te fac sa razi pana nu mai poti.

UPC – Foarte putine probleme de ordin tehnic, mult mai putina birocratie, foarte mult timp necesar instalarii. Mutarea unei fibre din fata cladirii in spatele cladirii durand chiar si mai bine de 30 de zile.

Combridge – Scumpi, suport tehnic extraordinar. Te suna ei cand iti pica ceva. Nimeni nu mai face acest lucru in afara de ei. Apar intreruperi destul de dese dar in mare parte nu datorate infrastructurii lor.

NewCom – Ieftin, calitatea pe masura, viteza mare, intreruperi dese dar macar este ieftin. Sau mai bine “a fost ieftin” deoarece a fost cumparat de catre RDS intr-un stil barbar exceland in amatorism. Nu ne-au anuntat nici macar dupa 2 luni ca au fost cumparati de catre RDS iar in tot acest timp internet-ul nu a functionat.

Stiu ca mai exista Dominet dar din pacate nu am lucrat cu ei deloc avand totusi o tentativa. Am vazut ca nici ei nu au preturi transparente si cel mai probabil daca doresti sa termini un contract cu ei va trebui sa iti bati joc de tine iar dupa ce am avut atatea experiente proaste pur si simplu nu am indraznit.

Probabil va intrebati: “Totusi ce provideri de internet folositi in acest moment?”.

1. Pentru datacenter folosim KQRO GTS Telecom, Tinet, NTT Communications Global IP Network si Teletrans.
2. Pentru birouri folosim UPC.

No comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *