Clarificare la intrebarea: S-a vandut LiveHosting Datacenter?

October 5, 2010

De cateva zile sunt intrebat de foarte multi clienti, colegi, profesori si prieteni: “Ai vandut LiveHosting?”.

Raspunsul este NU. Nu stiu cine si cu ce scop va intoxica cu aceasta informatie.
Desi am primit destule oferte nu am dat curs la nici una.

Deasemenea, destul de des, mi se adreseaza intrebarea: “Ciprian Jichici are vreo legatura cu LiveHosting?”.

Raspunsul este tot NU. Nu are nici un fel de legatura in afara de faptul ca unii colegi i-au fost studenti iar eu am participat de cateva ori la prezentarile facute de el in cadrul evenimentelor organizate de catre Microsoft. Mai multi dintre voi ati facut legatura intre faptul ca Ciprian Jichici este din Timisoara, la fel ca noi si ca este foarte cunoscut la nivel national si probabil international pentru activitatile acestuia. Nici macar nu ma cunosc personal cu acesta desi mi-ar place acest lucru.

Alte intrebari frecvent adresate mie:

  • Vei vinde LiveHosting? Daca da, cut cat?
    Probabil ca da, dar peste cativa ani buni de acum inainte. Aceasta companie imi este foarte draga si am muncit enorm in ultimii 4 ani pentru ea. Nu am construit-o cu scopul de a vinde ci cu scopul de a ajunge in top 5 dupa cifra de afaceri, numarul clientilor si calitatea serviciilor oferite. Probabil multi ati observat ca m-am implicat personal in multe actiuni ale LiveHosting.
  • Ce crezi despre actiunile Microsoft pentru incurajarea folosirii de servicii de hosting bazate pe Microsoft Windows Server 2008 si IIS7?
    Am o parerea foarte buna. In perioada 2008-2009 s-au vazut actiuni clare si concrete din partea lor fata de perioada 2005-2007. Primim foarte mult sprijin, feedback si idei din partea lor la fel ca orice alt provider de hosting interesat din Romania. Se poate observa programul prin care oferim abonamentul de hosting SWH Express in mod gratuit timp de 6 luni de zile primind acelasi suport tehnic ca si abonamentele platite. Acest lucru se datoreaza in proportie de 50% lor (Microsoft, Todi Pruteanu si echipa sa). Sprijin similar au primit si altii precum: Hostway, XServers, Elvsoft si altii.
  • Cum este sa te dezvolti in mod principal in Timisoara si nu in Bucuresti? De ce nu veniti la Bucuresti?
    Vom infiinta un punct de lucru si in Bucuresti in luna Mai a anului viitor. Este la fel de greu. Desigur, pierdem o cota destul de importanta din piata datorita clientilor care prefera datacenterele din Bucuresti dar acest lucru nu are nici un fel de impact asupra calitatii serviciilor. Ma consolez cu ideea proasta ca ei au de pierdut si nu noi.
  • Care e faza cu campania de marketing recent lansata cu hosting gratuit nelimitat?
    Analizand multe cereri din partea unora am ajuns la concluzia ca un procent semnificativ dintre acestia cauta servicii de genul: hosting gratuit nelimitat, trafic nelimitat, totul nelimitat, hosting pentru radio, counter strike, warez, porn, unelte de hacking, spam, mp3-uri, torrente si alte nebunii. Toate serverele au limite indiferent despre ce vorbim, fie hard disk-uri, trafic, memorie, etc. Nu exista nimic nelimitat si chiar daca ar exista ar fi pe bani multi. Singurele “limite” care ar putea fi teoretic nelimitate ar fi numarul de domenii si subdomenii gazduite. Practic acestea trebuie sa fie si inregistrate. Asadar campania are scop mai mult educativ si SEO. Am fost surprins sa vad ca, prieteni personali m-au sunat sa ma combine sa le dau si lor. Foarte multi prefera companiile straine cu oferte nelimitate in locul celor romanesti care sunt cu mult mai serioase. Am sa dezbat mai mult peste circa 3-4 saptamani.
  • De ce nu faceti mai multa publicitate si marketing?
    Am face daca am avea idei intr-adevar foarte bune. Orcine are o idee buna este binevenit sa ne-o furnizeze. Aproape toate campaniile pe care le-am vazut la straini erau cu oferte de genul: free ram, free setup, unlimited for life, green power, etc, toate cu un impact scazut.

No comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *